Geriausios kelionių knygos rinkimai

Tradiciškai šiemet devintus metus kelionių literatūros mėgėjai kviečiami rinkti geriausią metų kelionių knygą. Konkurse dalyvauja aštuonios 2022 m. išleistos kelionių tematikos knygos ( Balsavimas vyksta čia  Plati ir geografija – nuo Užpoliarinio rato iki Kinijos. Šios knygos – įvairių šalių ir keliautojo būsenos jose, įspūdžiai, nuotraukos, patarimai ir nuotykiai. Kelionių aprašymai suteikia galimybę ne tik giliau pažvelgti į lankomą šalį, bet ir patirti keliautojo būseną būnant joje, kaip ta šalis ir aplinka veikia jį patį. Pirmu smuiku groja ir pažintinis aspektas. Juk ne visur ir ne visi galime suspėti nukeliauti, o pažinti pasaulį yra labai smalsu, tad šios knygos ir yra vienos perkamiausių. Žurnalas „Kelionės ir pramogos“ kviečia visus, kurie skaito kelionių literatūrą, nepatingėti ir balsuoti už labiausiai patikusią knygą. Geriausia metų kelionių knyga bus paskelbta Knygų mugės metu (vasario 23-27 d.).
Paskesniais metais suaktyvėjo turistų srautas Baltijos šalyse, tad ir neatsitiktinai praeiti laimėtojai buvo šioms šalims skirti leidiniai – 2020 m. geriausia metų kelionių knyga buvo pripažinta “Latvija. Artimiausias atostogų rojus” (“Fortus Vita”),2021 m. “Estija: moderni ramybės oazė”,o koks laimėtojas bus išrinktas 2022 m. priklausys nuo jūsų aktyvumo, brangieji.  Tad, lietuvių autorių kelionių knygos, už kurias balsuoti kviečiame šiemet:

  1. Algirdas Kumža. Oranžinis romanas. Ambasadoriaus užrašai apie Ukrainą. “Balto”
  2. Kęstutis Marčiulynas-Bo Haeng Sunim. Laiškai iš Drakono kalnų. Dvasiniai pamokymai iš budistinių Korėjos vienuolynų. “Fortus Vita”
  3. Karolis Bareckas. Viena žiema Šiaurėje su šunimis. Tikros istorijos apie gyvenimą už poliarinio rato. ” Balto”
  4. Goda Juocevičiūtė. Raimondas Dikčius. Geografija transe. Kelionės po Kiniją, Tibetą, Mongoliją.
  5. Raimondas Puišys. Asmenybė prilygstanti kalnui. Knygą skirta Al. Jucevičiui ir kelionėms į kalnus.
  6. Romualdas Augūnas. Keliautojo užrašai
  7. Vaiva Rykštaitė. Mėlynas namas Havajuose. “Tyto alba”

8. Simonas Jurkevičius. Velniškoji super profesija. Gido dienoraštis.Balsavimas už geriausią kelionių knygą čia.

DALINTIS