2015 m. Everestas nepasidavė žmonėms

 

Praeiti metai tapo pirmieji nuo 1974 m., kai į Everestą nesugebėjo užkopti nė vienas žmogus ir 8848 m aukštis liko nenugalėtas.everestas_

2015 m. tapo rekordiniai aukų skaičiumi tų, kurie mėgino įveikti šį didžiausią planetos kalną. Žemės drebėjimas Nepale, kai per lavinas kalnuose žuvo 24 žmonės, tapo esmine priežastimi, kodėl į Everestą niekaip taip ir neįkopė. Nepalo valdžia po šios siaubingos tragedijos oficialiai priėjimą prie kalno uždarė iki rugpjūčio mėnesio. Arčiausiai iki viršūnės praeitais metais prisitraukė 33 metų japonų alpinistas Nobukazu Kuriki, bet dėl itin blogų oro sąlygų jis buvo priverstas pasukti atgalios iki viršūnės likus vos 700 m. Tai buvo jo jau penktas nesėkmingas viršūnės šturmas. Atkaklusis japonas per ankstesnius keturis kopimus neteko visų rankos pirštų.

Oficialiai manoma, kad mėginę šturmuoti aukščiausią pasaulio tašką žuvo 289 žmonės, nors daugelis tyrėjų abejoja šiais skaičiais ir mano, kad žuvo gerokai daugiau kopėjų. Daugelis žuvusiųjų visam laikui lieka Everesto prieigose ir kelias į viršūnę tiesiog sėte nusėtas sušalusių kūnų.

kelionės ir pramogos

DALINTIS