Festivalis „Vidur girių“ kviečia pavasarį švęsti Dzūkijos miškuose

Jau trečius metus festivalis gamtoje „Vidur girių“ kviečia pavasarį švęsti nuostabioje Dzūkijos gamtoje. Jau šį savaitgalį festivalio svečių laukia nepamirštama naktis pelkėje, naktinės gamtos koncertas, šilčiau nei bet kada kaitinantis laužas, ekskursija mažiesiems į meškos šikną, žygis dviračiais paslaptingųjų šilagėlių ieškoti, iškirtinės garso operatoriaus Vidmanto Blažio dirbtuvės, aplinkosaugos menininkų Alak Pathak ir Tamaros dirbtuvės, „Montis Magia“ klubo ir drevinės bitininkystės atrakcija „Lipk į medį kaip senovės dzūkas arba šiuolaikinis ekstremalas“ ir visos Dzūkijos gėrybės – grikinė babka, pyragaiciai, sula, dzūkiška šnekta… Festivalio žvaigždės – visiškai nesenai iš gastrolių užsienyje grįžusios trimituojančios gervės.festivalis vidurgirių

„Šiuo gamtos festivaliu norime pakviesti žmones švęsti pavasarį, būti bundančios gamtos apsuptyje ir pailsėti nuo miesto triukšmo,“ – teigia renginio koordinatorė, Baltijos aplinkos forumo atstovė Rita Norvaišaitė. Mergina įsitikinusi, kad tokio pobūdžio renginiai, prie kurių organizavimo prisideda tiek vietos valdžia, tiek aplinkosaugos organizacijos, tiek kiekvienas festivalio dalyvis, ir į kurį įtraukiami vietos gyventojai, prisideda prie išskirtinių vertybių puoselėjimo ir Lietuvos regionų plėtros. „Festivalis „Vidur girių“ parodys visa, ką Dzūkija turi geriausio, pakvies žmones čia leisti atostogas, įsigyti vietos gyventojų produktus. Tik per pristatymą ir išbandymą gali būti skatinamas vietos gyventojų verslas,“ – priduria Rita Norvaišaitė.

Nors pagrindinai festivalio renginiai prasideda šeštadienį nuo pusiaudienio, festivalio svečiai kviečiami į Dzūkiją atvykti jau penktadienio vakare. Šilinių dzūkai parengė specialią ilgąją festivalio programą. Joje siūloma pažinti regioną giliau kepant grikines babkas, bulvines bandas ar dzūkišką duoną, periantis dūminėje pirtyje ar plaukiant baidarėmis. „Siūlome vieną arba dvi patogias nakvynes, vietos gamybos pusryčius ir dzūkiškas atrakcijas. Ilgosios programos dalyvius patys sekmadienį ryte iš lovų išversime ir palydėsime gervių klausyti. Dzūkai nuo seno garsėja svetingumu!“ – apie paslaugas pasakoja viena iš ilgosios programos organizatorių Lina Černiauskienė.

Festivalio pagrindinė programa prasideda balandžio 16 d. 12.30 val. prie Dzūkijos nacionalinio parko lankytojų centro Marcinkonyse (Miškininkų g. 61, Marcinkonių k., Varėnos r.)

Į festivalį organizatoriai ragina vykti atsakingai – rinktis traukinį, autobusą ar dviratį.

keliones_pramogos

DALINTIS